Treceți la conținutul principal

Ai asigurare. Foarte bine! Dar cum să supraviețuiești unui dezastru?

Asigurarea de locuință te ajută să primești bani pentru reparații și readucerea locuinței familiei la starea de dinaintea dezastrului. Totuși, trebuie să știi cum să supraviețuiești unui dezastru.  


Cum să supraviețuiești în urma unui dezastru la domiciliu

Cei mai mulți dintre noi trăim fără să avem experiența unui eveniment major, cum ar fi o inundație, un incendiu sau o furtună ciudată, ori chiar cutremur, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim pregătiți dacă se întâmplă un asemenea eveniment. 

Este o idee bună să ai un plan de urgență la domiciliu pentru a te ajuta în orice situație de urgență care poate interveni subit.

incendiu

Înainte de a crea un plan, totuși, trebuie să știi ce urgențe sau evenimente s-ar putea întâmpla. Unele zone sunt predispuse la inundații, unele la cantități mari de zăpadă, iar altele la furtuni și cutremur. Este puțin probabil că va trebui să îți faci griji cu privire la faptul că un tsunami va produce pagube pentru că este un eveniment incert, mai greu predictibil din timp, dar trebuie să cunoști riscurile din zona ta pentru a putea face pregătirile necesare.

Hai să îngustăm aria de pericole și să arătăm potențiale pericole în casă. De exemplu, panta terenului este în așa fel încât va face sufrageria ta să se umple de apă în cazul unei ploi torențiale? 

Dacă cunoști pericolele la care poți fi expus, poți lua măsuri pentru a preveni, a atenua impactul și a supraviețui dezastrului. Detectoarele de fum, de exemplu, sunt soluții bune într-o casă cu fumători (și chiar bucătari mai uituci). Stingătoarele de incendiu sunt o măsură de siguranță și ar trebui să fie la îndemână dacă faci grătare. Dacă locuiești lângă un râu sau într-o zonă cu ploi abundente, atunci ar trebui să iei în considerare porți sau bariere pentru uși și garaj.

Înainte de a proiecta un plan, trebuie să ai o discuție în familie cu privire la diferitele tipuri de situații de urgență care ar putea apărea, să vorbiți despre câteva scenarii și planul de supraviețuire.

Acum, să vedem ce ar trebui să includă un plan de urgență în locuință.

O schiță a casei tale

Nu trebuie să fie o hartă detaliată a fiecărui obiect de pe rafturi, dar ar trebui să prezinte câteva repere vitale, cum ar fi robinetul principal de închidere a rețelei de alimentare cu apă și gaz, sistemul de oprire a rețelei de electricitate, precum și locul în care se află cutia de prim-ajutor și kitul de urgență.

O listă cu numere de urgență

Aceasta nu include doar 112 pentru paramedici, serviciile de pompieri sau poliția; include, de asemenea, medicul de familie, prieteni apropiați și familie, adăposturi pentru situații de urgență, locuințe de urgență și numere de telefon pentru îngrijirea animalelor de companie, cum ar fi veterinarul și adăposturile pentru animale.

Împărțirea responsabilităților

Acordă o responsabilitate fiecărui membru din familie. Împărțirea responsabilităților asta înseamnă. Toți membrii familiei care locuiesc într-o casă, trebuie să fie responsabili de ceva. Normal, responsabilitatea trebuie sa fie adecvată vârstei, deci nu pui copilul tău de cinci ani să fie responsabil cu oprirea tuturor aparatelor și a rețelei de gaz, electricitate, apă. În schimb, ar putea fi responsabil să-și ia o pătură și să o ajute pe mămică să găseasca rapid kitul de urgență.

Locul de întâlnire în caz de urgență

Dacă familia se află în diferite locații în momentul producerii unui dezastru (mama la serviciu, tatăl îi ia pe copii de la antrenamentul de fotbal și adolescenții se află la mall) sau este cumva separată, ar trebui să aveți desemnat un loc de întâlnire. De fapt, alegeți două, în cazul în care una este inaccesibilă. Puteți alege un hotel unde să stați, secția de poliție sau un prieten apropiat ori rude care nu sunt afectate de dezastru.

Grija pentru animale de companie

Animalele de companie fac parte din familie și ar trebui, de asemenea, să fie prevăzute în planul tău în caz de urgență. Ia în considerare modul în care vor fi în siguranță și cum ai putea menține siguranța în timpul situației de urgență.

Plan de evacuare

Ce vei face dacă trebuie să evacuați casa? Unde sunt ieșirile de siguranță? Cum vă veți îndrepta spre un loc de siguranță? Ce veți lua? Planul de evacuare trebuie să fie clar pentru întreaga familie.

Puneți în practică planul de urgență

Puneți în practică planul în caz de urgență, în special partea de evacuare, cel puțin o dată sau de două ori pe an. Probabil că nu va merge bine cu adolescenții tăi, care îți vor da ochii peste cap la excesul de meticulozitate cu privire la detalii, dar nu-i lăsa să te oprească. Ar trebui, de asemenea, să te asiguri de faptul că copiii mici ai tăi cunosc adresa, numărul de telefon de la domiciliu, numărul tău de telefon mobil și numărul pentru servicii de urgență (cel puțin, 112).

Concluzie

Evenimente majore cu impact negativ nu se întâmplă frecvent, dar dacă ți se întâmplă chiar ție? Știi ce trebuie să faci? 

Cutremur, alunecări de teren, inundații în urma ploilor torențiale, furtună, explozie, incendiu, toate sunt evenimente care pot avea loc indiferent de măsurile de precauție și de siguranță luate. Evenimente nedorite cu impact negativ, pot avea loc. 

Vei primi despăgubiri dacă ai asigurare pentru locuința ta. Totuși, trebuie să ai un plan pentru situații de urgență ca să supraviețuiești unui dezastru. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Asigurarea echipamentelor și tehnologia 5G

Ce înseamnă 5G și cum îți asiguri echipamentele electronice cu noua tehnologie? 5G este denumirea pentru generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, cu viteze de transmitere de date foarte mari, latență mică, cu posibilitatea de a conecta mai multe obiecte - internetul obiectelor ( Internet of Things ), cu utilizare eficientă în realitatea augmentată - asistență remote, la distanță, între diferiți profesioniști inclusiv în medicină, furnizarea de utilități, în dezvoltarea caselor inteligente, transporturilor, orașelor inteligente. Echipamentele și tehnologiile mobile au evoluat: de la tehnologia 1G a primelor telefoane mobile, de la jumătatea anilor ʼ80, care permitea apeluri vocale la distanță prin intermediul terminalelor fără fir, cu semnal radio analogic; la tehnologia 2G, de  la începutul anilor  ʼ90, care permitea apeluri vocale precum și transmiterea de mesaje texte scurte (SMS), roaming național sau apeluri în așteptare, cu semnal radio digital și stand

Avocații și asigurarea de răspundere civilă profesională

Asigurarea de răspundere civilă profesională a avocaților este contractul dintre persoanele care desfășoară profesia de avocat și societatea de asigurări prin care se acordă despăgubiri ca urmare a unor erori profesionale. Persoanele care achiziționează aceste tipuri de asigurări pot fi persoane fizice sau persoane juridice sub anumite forme de organizare. Profesia de avocat se poate desfășura în următoarele forme, conform legislației în vigoare: avocat persoană fizică, definitiv sau stagiar, colaborator sau salarizat in interiorul profesiei; cabinete individuale; societăți civile profesionale; cabinete grupate; cabinete asociate; societăți profesionale cu răspundere limitată. Aceste forme sunt valabile la momentul scrierii articolului. Pentru detalii legate de forma de desfășurare a activității, apelează la autoritățile competente și/sau consultanți din mediul privat pentru a-ți alege forma care se potrivește cel mai bine pentru tine și profesia ta de avocat. Indiferent de forma ale

Granturi pentru retehnologizare. Asigurări

Asigurarea echipamentelor tehnologice, utilajelor, echipamentelor IT&C, în legătură cu granturile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din (conform Anexei Nr.3 din Ordonanța de urgență 113/2022 referitoare și la Măsura POC 4.1.1 Bis în care sunt specificate toate codurile CAEN aferente): 10 Industria alimentară (secțiunea C)  16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite 2 Fabricare produselor din cauciuc și mase plastice 23. Fabricarea altor produse din minerale nemetalice  25. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații  27. Fabricarea echipamentelor electrice  28. Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.n.  41. Construcții de clădiri 42. Lucrări de geniu civil  43. Lucrări speciale de construcții Măsura POC 4.1.1 Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022 care prevede