Treceți la conținutul principal

Finanțele tale


Familie și buget

Bugetul familiei și mai ales planificarea bugetului ar putea uneori să ne ofere surprize. Indiferent cât este de mare sau de mic, bugetul ar trebui planificat.


Cheltuirea banilor fără o listă de cumpărături sau fără vreo planificare a bugetului, cel putin trimestrială, ar putea afecta serios finanțele familiei.

Știm că avem cu toții dorințe, unele mai mari sau altele mai mici dar realizabile. Uneori chiar avem probleme urgent de rezolvat și luăm în considerare întregul buget al familiei.

După ce efectuăm cheltuieli neprevăzute, observăm de multe ori că rămânem cu buzunarul gol. Sau cu contul bancar fără bani. Probabil că, soluția ar fi să ne planificăm bugetul, cel puțin trimestrial. Este recomandabil să punem deoparte bani și pentru cheltuieli neprevăzute.

De fapt, oamenii care pun deoparte bani de fiecare dată când își încasează venitul, salariul, dividende, nu se vor trezi cu "surprize" financiare.

Ar trebui să punem deoparte aproximativ 10 % (cel puțin) din venitul încasat. Astfel, vom avea întotdeauna bani și pentru cheltuieli neprevăzute sau pentru îndeplinirea anumitor dorințe.

Probabil este mai dificil să economisim bani decât să îi cheltuim, dar ne bucurăm când putem apela la economiile noastre și nu trebuie să împrumutăm bani de cele mai multe ori cu dobânzi destul de mari.

Vă îndemnăm să vă planificați bugetul cu conștiinciozitate. Dar, mai ales să o faceți!

Transmiteți-ne cum vă planificați de obicei bugetul: Formular de contact.

Planuri de economisire

Beneficiile planurilor de economii și investiții

Consultanța financiară și flexibilitatea în alegerea investițiilor te ajută să îți planifici economii pe termen lung. Există produse cu componentă investițională care îți oferă mai multe opțiuni de acumulare a capitalului. Poți să alegi între mai multe fonduri de investiții cu diferite grade de risc.

Investițiile financiare de orice tip au un anumit grad de risc pe care trebuie să-l cunoști de la început și să ți-l asumi. Pune toate întrebările despre investiția care ți se propune și vezi care sunt reglementările din domeniu.

Planurile de economisire și investiții pentru pensie, te ajută să îți păstrezi stilul de viață și la pensie:
 Produse de asigurare cu componentă investițională; 
 Banii plătiți sunt alocați în fonduri de investiții; 
 Ai control direct asupra investițiilor și poți schimba fondurile de investiții alese inițial; 
 Poți alege între diferite fonduri de investiții, asumându-ți riscuri mai mici sau mai mari, în funcție de profitul dorit și de profilul tău de investitor.

Planifică viitorul investind în prezent

• Economisire prin contract, cu drepturi și obligații ale tuturor părților contractante
• Plus investiții diversificate în funcție de toleranța la risc
• Îți oferă și o componentă de protecție pentru evenimente majore: deces, invaliditate
• Poți extinde acoperirea și pentru membrii familiei în același contract

Planuri de economisire pentru copii

 Economisire garantată pentru viitorul copilului
 Plus contracte cu valoare garantată la final
 Îți oferă protecție financiară pentru tine și copil
 Fondurile acumulate vor fi utilizate de copilul tău pentru o casă, o mașină, plata studiilor, să înceapă propria afacere. Sau pentru orice își dorește copilul tău.

Cere detalii: Formular de contact Email: consultantasigurari@consultant.com

Investiții financiare

Vom începe cu descrierea mai multor tipuri de investiții care se pot efectua, care sunt riscurile, care pot fi caștigurile tale. Totul depinde în primul rând de situația ta financiară, de bugetul disponibil, de apetitul pentru risc. Și, probabil cel mai important, este vorba despre plăcerea ta de a investi în afaceri sustenabile, nediscriminatoare, în anumite teritorii de pe glob.

Indiferent de investiția pe care dorești să o efectuezi, scrie un Plan de bugetare, sau Plan de afaceri. Acest plan de afaceri sau plan de bugetare te ajută chiar de la prima intenție de a investi. Vom reveni cu schițe și exemple de astfel de Planuri.

Bursa

Bursa, piața de capital, este o piață financiară cu o creștere masivă în ultimii ani și totuși cu perioade de vârf și de prăbușire. Trebuie să te controlezi foarte bine și să nu reacționezi impulsiv la mișcările de pe piața bursieră, dar uneori nu mai ai la ce să reacționezi și poți pierde investiția. Piața bursieră are o valoare de miliarde de euro. Se pot tranzacționa acțiuni și alte derivate financiare.

La fel ca orice afacere pe care ți-ai dori să o începi, și piața bursieră comportă riscuri pe care ar fi bine să le înțelegi, să le administrezi în bugetul tău.

Dacă te interesează să investești, probabil ar trebui să studiezi mecanismul, să te informezi, să te gândești la sumele de bani pe care dorești să le investești și la riscurile asumate. În plus, investiția ar trebui să fie pe termen mediu spre lung.

Gândește-te și la cât vrei să câștigi. La modul real. Și ce vrei să faci în continuare, după ce ai câștigat cât ți-ai propus. Pentru că nu toate lucrurile merg întotdeauna bine, chiar și după efectuarea analizelor, gândește-te și la pierderea maximă pe o accepți. Probabil ar fi bine ca în permanență să te informezi, să urmărești informațiile financiare care te interesează.

Verifică articolele legate de analiza graficelor, de indicatori, de știri financiare și impactul acestora pe piața de capital.

Verifică compania prin care vrei să tranzacționezi, dacă este autorizată sau reglementată. Încă o dată: tranzacțiile cu acțiuni comportă riscuri. Analizează-ți obiectivele de investiții, nivelul de experiență și aversiunea față de risc. Există riscul să pierzi investițiile. Deci, recomandarea este să investești atât cât îți permiți să și pierzi. Dacă vrei să investești pe această piață, trebuie să înțelegi pe deplin piața și să fii conștientă sau conștient de riscurile asociate tranzacțiilor pe piața de capital astfel încât să poți lua o decizie fundamentată înainte de a investi.

Trading valută - perechi valutare pe platforme online

Mulți oameni de-a lungul ultimilor ani au ajuns să câștige sume reduse de bani din cauza ratelor dobânzilor foarte scăzute oferite de bănci. În plus, în România veniturile din dobânzi se impozitează în general. Astfel din ce în ce mai multe persoane tranzacționează și pe piețele valutare. Și aici, la eventuale venituri / câștiguri se plătește impozit dar poți să rămâi cu un surplus de bani în cont. Atenție: investițiile pe piețele bursiere, de capital, de tranzacționare, sunt supuse unor riscuri ridicate și poți pierde investiția. 

Sumele investite ar trebui să fie într-un cuantum cu care să te simți confortabil. Poate fi o investiție care nu te va îmbogăți (mai ales peste noapte), și se recomandă investiții nu foarte mari de bani, mai ales la început de tranzacționare. Câștigul ar putea crește în viitor, dar s-ar putea micșora sau chiar pierde. Este important pentru tine să îți asumi aceste riscuri.

Tranzactionare perechi valutare

Dacă ai efectuat cercetări despre tranzacționarea pe forex, ai văzut probabil numeroase imagini care arată o pereche de valute ce se deplasează în sus și în jos, iar dedesubt un număr de grafice. Ei bine, dacă nu ai înțeles toate acestea și modul în care acestea funcționează, oprește-te. Nu umple ecranul de tranzacționare cu tot felul de grafice doar pentru a face să arate mai bine. Cel mai bun sfat este să configurezi ecranul astfel încât să afișezi o pereche valutară care este trend.

Va trebui să petreci o lungă perioadă de timp cu ochii la piața valutară și mai ales la perechea valutară care te interesează, dar odată ce ai făcut o tranzacție, părăsește platforma de tranzacționare și fă orice altceva. Marchează-ți câștigul prin setarea take profit. De asemenea se recomandă setarea unei valori pentru stop loss și salvează setările. Unii oameni preferă să stabilească o tranzacție pe o anumită pereche valutară și așteaptă o zi înainte de a se decide să facă tranzacția.

Mai mult, dacă într-adevar vrei să vezi un trend pe termen lung, atunci urmărește un marker timp de câteva săptămâni. Dacă faci asta și mai ales corect, atunci poți câștiga timp și bani. Indiferent de timeframe-ul cu care te decizi să începi, păstrează-l după ce începi cu el (indiferent că este 1 oră sau 4 ore, o zi, săptămână, lună, un an). Dacă tot timpul vei schimba timeframe-ul, într-un final nu te vei simți confortabil cu niciunul. Când vezi un trader profesionist pe un site de specialitate, de exemplu, nu-l vei vedea navigând pe diferite ecrane și într-o continuă schimbare a setărilor.

Dacă îți păstrezi setările și comportamentul, vei viziona doar modul în care perechea valutară se comportă, iar acest lucru îți oferă o privire de ansamblu a modului în care piața se mișcă. Dacă ești începător, ar trebui să nu faci scalping (tranzacții pe termen foarte scurt). Cronologia ta ar trebui să fie de cel puțin o oră, dar preferabil pe un timeframe de 4 ore. Învață să ai răbdare. Dacă te uiți la termene mai scurte și piața pare că merge împotriva ta, atunci vei salva probabil ceva finanțe și nu vei pierde (mai mult decât îți permiți). Persoanele răbdătoare care nu acționează imediat când piața se întoarce împotriva lor, ar putea constata că atunci când se uită la ecran după o oră, piața a revenit în favoarea lor.

Poți alege mai multe platforme de tranzacționare, dar asigură-te de legalitatea brokerului cu care alegi să tranzacționezi. Respectiva companie de brokeraj trebuie să aparțină anumitor asociații naționale de reglementare. Astfel, trebuie să fie licențiată în țara de origine - FSA într-un stat membru al Uniunii Europene, NFA în SUA, ASIC în Australia - și să fie înregistrată în țările în care îți desfășoară activitatea, precum CNVM in Romania.

Credite pentru afaceri

Creditul luat nu este o investiție decât dacă îți permite să îți dezvolți o afacere și să obții un profit mai mare decât rata de credit și dobânda aferentă. Bugetul disponibil pentru diferite achiziții se poate completa prin credite. Exista chiar și posibilitatea de a aplica online.

Aplicație online pentru credit 
Poți descoperi că foarte multe companii care oferă credite încurajează aplicarea online. Acest lucru se datorează faptului că astfel se reduc costurile operaționale. Mai mult, atunci când aplici online pentru credit, detaliile tale intră rapid în baza de date a furnizorului de credite. Deci intervenția manuală este minimă atunci când aplici online pentru un credit. Acest lucru va duce la rândul său, la procesarea mai rapidă a cererii tale.

Deși nu întotdeauna se întamplă astfel, dacă ai aplica online pentru un credit, aprobarea cererii s-ar putea efectua mult mai repede. Mai mult decât atât, dacă aplici online pentru un credit, poți salva timp și eviți complicațiile care ar putea surveni la o instituție care oferă credite. Poți compara diferite credite (din nou online), înainte de a aplica online sau la sediul firmei creditoare.

Anumite persoane nu se simt confortabil să aplice online pentru un credit. Principalul motiv este disconfortul de a oferi informații personale online. O primă verificare din partea ta, înainte de a aplica online pentru un credit, este să vezi dacă instituția care acordă credite are date de contact și un sediu, dacă adresa site-ului web începe cu "https" (în cazul în care ți se cere să introduci date personale). "Https" indică faptul că este un site Web securizat (se poate de asemenea să verifici dacă certificatul de securitate este asigurat de o organizație cu reputație de exemplu, Verisign). Dacă nu vezi "https", nu ar trebui să aplici online pentru creditele oferite de acea companie.

Fonduri Europene sau Granturi asigurate de Statul Român

Poți consulta pagina web a Ministerului de resort, să apelezi la firme de încredere care acordă consultanță în accesarea acestor fonduri, să faci și propriile cercetări online sau la autoritățile din localitatea ta. 

Printre condițiile de acordare sunt incluse codurile CAEN eligibile, suma de bani ca aport propriu (de obicei procent din suma cerută ca finanțare nerambursabilă), numărul de locuri de muncă create, investițiile în digitalizare. 

Scrie-ne la consultantasigurari@consultant.com despre investițiile pe care vrei să le realizezi și suma de bani pe care ai dori să o investești. Este posibil să îți oferim câteva variante personalizate, după efectuarea unei analize financiare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Asigurarea echipamentelor și tehnologia 5G

Ce înseamnă 5G și cum îți asiguri echipamentele electronice cu noua tehnologie? 5G este denumirea pentru generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, cu viteze de transmitere de date foarte mari, latență mică, cu posibilitatea de a conecta mai multe obiecte - internetul obiectelor ( Internet of Things ), cu utilizare eficientă în realitatea augmentată - asistență remote, la distanță, între diferiți profesioniști inclusiv în medicină, furnizarea de utilități, în dezvoltarea caselor inteligente, transporturilor, orașelor inteligente. Echipamentele și tehnologiile mobile au evoluat: de la tehnologia 1G a primelor telefoane mobile, de la jumătatea anilor ʼ80, care permitea apeluri vocale la distanță prin intermediul terminalelor fără fir, cu semnal radio analogic; la tehnologia 2G, de  la începutul anilor  ʼ90, care permitea apeluri vocale precum și transmiterea de mesaje texte scurte (SMS), roaming național sau apeluri în așteptare, cu semnal radio digital și stand

Avocații și asigurarea de răspundere civilă profesională

Asigurarea de răspundere civilă profesională a avocaților este contractul dintre persoanele care desfășoară profesia de avocat și societatea de asigurări prin care se acordă despăgubiri ca urmare a unor erori profesionale. Persoanele care achiziționează aceste tipuri de asigurări pot fi persoane fizice sau persoane juridice sub anumite forme de organizare. Profesia de avocat se poate desfășura în următoarele forme, conform legislației în vigoare: avocat persoană fizică, definitiv sau stagiar, colaborator sau salarizat in interiorul profesiei; cabinete individuale; societăți civile profesionale; cabinete grupate; cabinete asociate; societăți profesionale cu răspundere limitată. Aceste forme sunt valabile la momentul scrierii articolului. Pentru detalii legate de forma de desfășurare a activității, apelează la autoritățile competente și/sau consultanți din mediul privat pentru a-ți alege forma care se potrivește cel mai bine pentru tine și profesia ta de avocat. Indiferent de forma ale

Granturi pentru retehnologizare. Asigurări

Asigurarea echipamentelor tehnologice, utilajelor, echipamentelor IT&C, în legătură cu granturile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din (conform Anexei Nr.3 din Ordonanța de urgență 113/2022 referitoare și la Măsura POC 4.1.1 Bis în care sunt specificate toate codurile CAEN aferente): 10 Industria alimentară (secțiunea C)  16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite 2 Fabricare produselor din cauciuc și mase plastice 23. Fabricarea altor produse din minerale nemetalice  25. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații  27. Fabricarea echipamentelor electrice  28. Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.n.  41. Construcții de clădiri 42. Lucrări de geniu civil  43. Lucrări speciale de construcții Măsura POC 4.1.1 Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022 care prevede