Treceți la conținutul principal

Asigurarea obligatorie nu acoperă multe riscuri și nici valoarea reală a locuinței

Da, există o lege care prevede obligativitatea încheierii unei asigurări pentru spațiile de locuit. Se numește asigurarea PAD. Trebuie să stii faptul că Asigurarea obligatorie a locuinței acoperă riscurile de cutremur, alunecări de teren, inundații ca urmare a unor dezastre naturale și în limita a 20000 de euro.

Care este valoarea totală și reală a locuinței?

Cum esti despagubit daca ai asigurare de locuinta?

În general, prețul pe metru pătrat construit al unei locuințe este de 600 euro până la 1200 euro sau chiar mai mult dacă folosim materiale mai scumpe și o forță de muncă calificată superior. Foarte rar se întâmplă să plătim sub aceste valori. La un calcul simplu pentru un apartament de 70 mp, luând în considerare să zicem un preț mediu de 1000 euro/mp, valoarea clădirii de asigurat ar fi de 70000 de euro.
Ne punem întrebarea logică: "Ce cumpărăm cu maxim 20000 de euro care s-ar putea să-i primim în cazul unui cutremur și dacă avem asigurarea PAD pentru locuință?"
Cu siguranță ar trebui să acoperim cumva restul sumei de 50000 de euro. Și aici, intervine asigurarea facultativă a locuinței care poate cuprinde, pe lângă o sumă asigurată mai mare, reală, și riscuri care au loc mai frecvent.

Ce evenimente cu consecințe financiare pot avea loc în locuință?

Asigurarea de locuință - cea facultativă, poate acoperi evenimente care se produc frecvent sau daune foarte mari.

Riscurile frecvente la care suntem expuși includ explozii, incendii, inundații ca urmare a unor avarii la instalațiile de apă, furturi, vandalism, fenomene naturale, furtună, vijelie, daune provocate vecinilor în urma unor evenimente care au avut loc în proprietatea noastră. 

În plus, ceea ce ne dorim foarte mult este ca despăgubirea să se plăteasca rapid!

Prezentăm și dezavantajul unei asigurări facultative de locuință, prețul - prima de asigurare. În niciun caz nu vorbim aici de 20 de euro plătiți pentru asigurarea PAD. 

Din exemplul prezentat mai sus, pentru o locuință de 70 mp și o sumă asigurată la clădire de 70000 de euro, prima de asigurare este între 50 de euro și 100 de euro în funcție de clauzele cumpărate. Dacă ne gândim și la faptul că nu locuim într-o locuință goală, ci avem mobilier, aparatură electronică și electrocasnică, suma se mărește.

Beneficiile, în schimb, echilibrează și chiar măresc eficiența acestui tip de asigurare. Tu plătești 100 de euro și în caz de daună totală primești 70000 de euro!

De ce să cumpărăm asigurarea facultativă de locuință?

Avantajele asigurării facultative de locuință

  • Plata rapidă a sumelor de bani pentru daune care au loc frecvent (fără franșize, la anumite produse de asigurare a locuinței)
  • Valoarea locuinței este acoperită integral comparativ cu asigurarea obligatorie care asigură doar 20000 de euro
  • Posibilitatea de a primi banii pentru despagubire direct în contul bancar al asiguratului, chiar doar în urma fotografierii camerei sau camerelor , spațiilor afectate
  • Despăgubire pentru furt, avarii la instalațiile de apă - evenimente care se produc frecvent
  • Acoperire riscuri specifice pentru locuințele din România.
Nu uita: în fiecare zi au loc incendii, în fiecare oră se produce furt în locuințe, în fiecare an mii de case sunt inundate. Furtuna, vijelia, ploile torențiale pot produce pagube mari în locuință!

Cât valorează locuința ta?

Obține ușor oferta pentru asigurarea locuinței prin accesarea formularului de contact sau dă un telefon la 0742185510 (cu prefixul +4 dacă suni din străinătate).



 

Comentarii

  1. Rog trimite detalii pentru casa de 180 mp si cum ma asigur

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost in concediu si dupa ce am revenit ieri duminica 20 iulie 2021, AM GASIT DEZASTRU IN APARTAMENT! Furtuna, grindina, vijelia ce-o fi fost mi-a distrus si parchetul, o parte din mobila, peretii exteriori balcon au gauri de suprafata! Nici in gandurile cele mai negre nu m-as fi gandit ca mi se poate intampla mie necazuri asa de mari!!!

    Asa cum am socotit in mare paguba e cam de 15000 ron. Bine ca am asigurare ca altfel nu stiu ce as fi facut. I-am si sunat pe cei de la asigurari de dimineata, le-am trimis poze. Revin si va spun cat de repede imi platesc tot ce s-a stricat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comentariul dvs. nu trebuie sa contina expresii vulgare, discriminari, atacuri la adresa persoanelor.

Postări populare de pe acest blog

Asigurarea echipamentelor și tehnologia 5G

Ce înseamnă 5G și cum îți asiguri echipamentele electronice cu noua tehnologie? 5G este denumirea pentru generația a cincea de tehnologie pentru rețelele celulare fără fir, cu viteze de transmitere de date foarte mari, latență mică, cu posibilitatea de a conecta mai multe obiecte - internetul obiectelor ( Internet of Things ), cu utilizare eficientă în realitatea augmentată - asistență remote, la distanță, între diferiți profesioniști inclusiv în medicină, furnizarea de utilități, în dezvoltarea caselor inteligente, transporturilor, orașelor inteligente. Echipamentele și tehnologiile mobile au evoluat: de la tehnologia 1G a primelor telefoane mobile, de la jumătatea anilor ʼ80, care permitea apeluri vocale la distanță prin intermediul terminalelor fără fir, cu semnal radio analogic; la tehnologia 2G, de  la începutul anilor  ʼ90, care permitea apeluri vocale precum și transmiterea de mesaje texte scurte (SMS), roaming național sau apeluri în așteptare, cu semnal radio digital și stand

Avocații și asigurarea de răspundere civilă profesională

Asigurarea de răspundere civilă profesională a avocaților este contractul dintre persoanele care desfășoară profesia de avocat și societatea de asigurări prin care se acordă despăgubiri ca urmare a unor erori profesionale. Persoanele care achiziționează aceste tipuri de asigurări pot fi persoane fizice sau persoane juridice sub anumite forme de organizare. Profesia de avocat se poate desfășura în următoarele forme, conform legislației în vigoare: avocat persoană fizică, definitiv sau stagiar, colaborator sau salarizat in interiorul profesiei; cabinete individuale; societăți civile profesionale; cabinete grupate; cabinete asociate; societăți profesionale cu răspundere limitată. Aceste forme sunt valabile la momentul scrierii articolului. Pentru detalii legate de forma de desfășurare a activității, apelează la autoritățile competente și/sau consultanți din mediul privat pentru a-ți alege forma care se potrivește cel mai bine pentru tine și profesia ta de avocat. Indiferent de forma ale

Granturi pentru retehnologizare. Asigurări

Asigurarea echipamentelor tehnologice, utilajelor, echipamentelor IT&C, în legătură cu granturile pentru investiții destinate retehnologizării IMM-urilor din (conform Anexei Nr.3 din Ordonanța de urgență 113/2022 referitoare și la Măsura POC 4.1.1 Bis în care sunt specificate toate codurile CAEN aferente): 10 Industria alimentară (secțiunea C)  16 Prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite 2 Fabricare produselor din cauciuc și mase plastice 23. Fabricarea altor produse din minerale nemetalice  25. Industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, exclusiv mașini, utilaje și instalații  27. Fabricarea echipamentelor electrice  28. Fabricarea de mașini, utilaje și echipamente n.c.n.  41. Construcții de clădiri 42. Lucrări de geniu civil  43. Lucrări speciale de construcții Măsura POC 4.1.1 Bis este reglementată prin Ordonanța de urgență 113/2022 care prevede